Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN Contemporary L-Mount
Technische specificaties
Eancode 085126585693
Merk Sigma
Kleur Standaard
Lens mount Lumix L
Filter maat 55mm
Gewicht 290 gr
Brandpunt afstand 18-50mm
Grootste diafragma f/2.8
Kleinste diafragma f/22
Minimale scherpstelafstand 12,1 cm

Lichtsterk F2.8 zoomobjectief voor alledaags gebruik
SIGMA's eerste zoomobjectief voor APS-c systeemcamera's heeft een groot fullframe (35mm) equivalent zoombereik van 27-75 mm. Dit maakt hem ideaal voor een breed scala aan foto- en videotoepassingen, waaronder landschappen, portretten, straatfotografie, architectuur en evenementen.

Dankzij de maximale vergrotingsfactor van 1:2.8*1 is de lens tevens uitermate geschikt voor close-upfotografie in macrostijl, met een minimale scherpstelafstand van slechts 12,1 cm. De heldere lensopening maakt fotograferen uit de hand bij weinig licht eenvoudiger en biedt een kleine scherptediepte voor indrukwekkende resultaten.

De autofocus is exceptioneel snel en stil dankzij de stappenmotor. Dit is vooral handig voor video-opnames tijdens het vastleggen van snel bewegende onderwerpen, zoals kinderen en dieren. De uitzonderlijk kleine en lichte vormgeving van het objectief, dat minder dan 300 gram weegt, maakt het perfect als eerste verwisselbare lens, evenals tussenlens voor full-frame behuizingen*2 en verschillende opnamesituaties.

*1 De minimale scherpstelafstand en de vergrotingsfactor zijn beide waarden in de groothoekstand.
*2 Schakel naar de APS-c crop-modus bij gebruik op full-frame camera's.

Uitzonderlijk compact en lichte body, ideaal voor systeemcamera's
De SIGMA 18-50mm F2.8 DC DN | Contemporary is opmerkelijk compact, passend bij het formaat van APS-c systeemcamera’s. Momenteel is dit F2.8-objectief het kleinste en lichtste in zijn klasse*1, met een lengte van 74.5mm, een diameter van φ65,4 mm en een gewicht van 290gram*2.

SIGMA heeft de body samengesteld uit zorgvuldig geselecteerde materialen, om het gewicht van de lens zo laag mogelijk te houden. Voor de slanke en robuuste lensbuis werd gebruikgemaakt van een polycarbonaat genaamd Thermally Stable Composite (TSC). Dit materiaal heeft een thermische geleiding dat vergelijkbaar is met aluminium. Deze eigenschap staat garant voor een stabiele prestatie en een goede bedienbaarheid, zelfs in een omgeving met extreme temperatuurschommelingen.

Door bewust metaal te gebruiken voor sommige interne onderdelen konden deze veel dunner en met een hogere stijfheid worden geproduceerd, zodat het objectief bestand is tegen regelmatig en zwaar gebruik.

*1 Als een AF-compatibel zoomobjectief met constant diafragma van F2.8 voor APS-C (vanaf oktober 2021, door SIGMA)
*2 De waarden gelden voor L-Mount.

 

Voorraad status:
Op voorraad in magazijn
Levertijd:
Binnen 24 uur verzonden
€ 499,95