Kowa Scope TSN-99S Prominar Kit w/ TE-11WZ II Wa Eyepiece
Technische specificaties
Eancode 4580614170819
Merk Kowa
Kleur Standaard
Type simple
Gewicht 1835gr
Waterdicht Ja
Schokbestendig Nee
Vergrotingsfactor 30-70x
Lensdiameter 105mm

De Kowa Spotting Scope TSN-99S Prominar is het nieuwe vlaggenschip van Kowa. De TSN-99S is voorzien van een groot 99mm zuiver fluorietkristal objectief welke in combinatie met een Kowa XD lens superieure prestaties levert bij weinig licht. Deze speciale combinatie, gecombineerd met de verbeterde optische coatings elimineert vrijwel alle chromatische aberratie, zelfs bij hoge vergroting. Doordat de TSN-99S is uitgerust met een dubbel scherpstelmechanisme, kan het beeld sneller en nauwkeuriger worden scherpgesteld in slechts een paar vloeiende omwentelingen. Het fijne scherpstelmechanisme biedt de laatste controle om het beeld haarscherp te bekijken.

Doordat de Kowa TSN-99S gebruik maakt van een 100% magnesium legering is het een compacte en lichtgewicht spotting scope in zijn klasse. De TSN-99S is eenvoudig te dragen en heeft een volledig waterdichte en stikstof-gevulde behuizing met Kowa KR coating op de optiek. Dit maakt de kijker betrouwbaar en robuust.

Kowa TSN-99S met TE-11WZ II WA Oculair
Deze kit wordt geleverd met het Kowa TE-11WZ II groothoekoculair. Dit oculair heeft een vergroting van 30x-70x en beschikt over twee XD-lenzen, waardoor de beelden met een uitstekende scherpte worden weergegeven. Het oculair is volledig waterdicht en is voorzien van een Twist-up oculairring met drie standen. Hierdoor kan de afstand tussen je oog en het oculair aangepast worden. Op deze manier hebben zowel bril- als niet-brildragers een prettige kijkervaring.

"Prominar" Lens
Chromatische aberratie treedt op door de verspreiding van licht en de verschillende golflengten van het licht die zich op verschillende posities concentreren, wat kan resulteren in een rode of paarse rand rond het onderwerp. Het optimale optische materiaal om chromatische aberratie te minimaliseren is fluorietkristal. Voor de bolle lens van de TSN-99A/99S wordt een fluorietkristal met extreem lage dispersiekenmerken gebruikt. In plaats van een gewone lens van optisch glas is de holle lens in combinatie met de fluorietkristal-lens gemaakt van glas met speciale dispersieve eigenschappen. Zo wordt de chromatische aberratie verder verminderd. Deze combinatie elimineert de chromatische aberratie vrijwel volledig en herdefinieert de normen voor kleurenschittering.

 

Niet op voorraad
€ 3.949,95