Review Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM

Sigma 100-400mm f/5-6.3 DG OS HSM

De nauwe beeldhoek maakt het mogelijk om het perspectief drastisch te comprimeren en zorgt voor een flexibele aanpassing van de achtergrond. Hierdoor kan de fotograaf het object uit het beeld laten springen, met het focusgebied indrukwekkend scherp en helder.

Desalniettemin hebben ultra-telezooms uiteraard ook een aantal nadelen. Zoals de bijnaam “Bazooka” al suggereert, zijn ultra-telezooms vaak groot, zwaar en daardoor lastig mee te nemen. Met als doel om een toegankelijker en handzaam ultra-telezoom objectief te ontwikkelen, heeft SIGMA de nieuwste technologieën in de SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary verwerkt.

Zonder concessies te doen aan de robuuste bouw en exceptionele beeldkwaliteit van een conventionele ultra-telezoom, is SIGMA erin geslaagd om de 100 tot 400mm in een compacte behuizing te verwerken. Dankzij de opmerkelijke combinatie van optische prestaties en een compact formaat, is dit ultra-telezoom objectief een genot om te gebruiken.

De SIGMA 100-400mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary heeft het compacte formaat, het lage gewicht en de prijs-kwaliteitverhouding van een 70-300mm objectief, maar dan aangevuld met de prestaties van een 400mm tele-objectief.

Deze aanpak resulteert in een verleidelijke keuze voor fotografen die op zoek zijn naar een nieuw ultra-telezoom objectief. De combinatie van verbluffende beeldkwaliteit en een uitstekende functionaliteit, zorgen ervoor dat dit objectief aan de behoeften van zowel de professionele als amateur fotografen kan voldoen.

Belangrijkste eigenschappen

 1. Topprestaties met de specificaties en functionaliteit van een duurder objectief
  Sinds de lancering, heeft de SIGMA 150-600mm F5-6.3 DG OS HSM | Contemporary fotografen overtuigd van haar sterke fundamentele prestaties en exceptionele beeldkwaliteit. In dit nieuwe objectief zijn al deze prestaties behouden, maar dan verwerkt in de compacte behuizing van een 400mm ultra-telezoom met een gewicht van slechts 1,160 gram en een filtermaat van ⌀67mm.
  Daarbij bevat dit objectief de volledige range van functionaliteiten die u van een ultra-telezoom objectief mag verwachten, zoals: optische stabilisatie (OS), hypersonic motor (HSM) met een geüpdatet algoritme voor een supersnelle autofocus en focus limiter.2. Compact formaat met compromisloze beeldkwaliteit
  Tijdens het ontwikkelproces van dit objectief, heeft SIGMA zich ten doel gesteld om de hoogst haalbare beeldkwaliteit te combineren met een compact ontwerp. Vier SLD (Speciaal Laag Dispersie) glaselementen en een geoptimaliseerde kracht distributie zorgen voor minimale optische aberraties.

Bovendien is er extra aandacht besteedt aan het minimaliseren van transverse chromatische aberraties, deze kunnen namelijk niet worden gecorrigeerd door te                              diafragmeren. Het resultaat hiervan is een uitstekende beeldkwaliteit over het gehele zoomberereik.

 1. Push/pull zoommechanisme
  Als toevoeging op het reguliere draai zoommechanisme, beschikt dit objectief over een push/pull zoommechanisme. Met behulp van dit push/pull zoommechanisme kan de beeldhoek zeer eenvoudig en snel worden gewijzigd. De exclusieve zonnekap is special ontworpen om eenvoudig in- en uit te zoomen, maar verhoogt daarnaast ook algehele wendbaarheid van het objectief.
  Doordat de beeldhoek vrijwel direct kan worden gewijzigd, biedt dit fotografen een nog betere kans om het cruciale shot te maken.

      4. Telefoto met macro functionaliteit

Met een minimale focusafstand van 160cm en een maximale vergrotingsratio van 1:3:8, is deze lens geschikt voor zowel close-ups als lange afstandsshots.

Overige eigenschappen

 • Stof- en spatwaterdichte lensvatting
  Aangezien de lensvatting het meest kwetsbaar is voor stof en waterdruppels, is deze ter preventie van stof en waterdruppels voorzien van een rubberen afdichtring
 • Vernieuwde optische stabilisatie (OS) met exclusief algoritme. Dankzij de nieuwe gyroscoop sensor en het nieuwe exclusieve algoritme, zorgt het vernieuwde OS-systeem voor een zeer stabiele en krachtige stabilisatie. De versnellingssensor detecteert trillingen in de camera, in iedere richting – horizontaal, verticaal en diagonaal. Deze technologie zorgt ervoor dat het OS-systeem het beeld zeer effectief stabiliseert, ongeacht de camera horizontaal of verticaal wordt vastgehouden.
 • Nikon elektromagnetisch diafragma mechanisme
  De Nikon variant van dit objectief is voorzien van een elektromagnetisch diafragma mechanisme, waardoor de het objectief de juiste signalen van de camera body ontvangt. Deze functionaliteit zorgt voor een nauwkeurige controle van het diafragma mechanisme en stabiele Auto Exposure (AE) prestaties bij continu-opnamen.
 • Afgeronde diafragmalamellen
  ● Ontworpen om lensflare en ghosting te minimaliseren
  ● Comptibel met de nieuwste SIGMA tele converters
  ● Snelle AF met full-time manual override
  ● Compatibel met de SIGMA Mount Converter MC-11