Panasonic HC-VX1 EG-K 4K Videocamera

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Panasonic HC-VX1 videocamera beschikt over een prachtige 4K resolutie. Met de indrukwekkende 25mm groothoek, 24x optische zoom en een supersnelle precision auto-focus, leg je het beste beelden met de meest verbluffende beelden vast. De vernieuwde MOS-sensor en de heldere f/1.8 objectief biedt uitstekende prestaties bij weinig licht.

Auto Tracking Crop

De HC-VX1 4K Camcorder is voorzien van Auto Tracking Crop’, waarmee een snel bewegend kind kan worden vastgelegd in 4K in de groothoekstand terwijl het gezicht van het kind automatisch wordt gevolgd. Zo kan er een Full HD-video uit de beelden worden gehaald zonder dat het kind uit beeld verdwijnt en kunnen er tegelijkertijd beeldstabilisatie effecten worden toegevoegd. Met de nieuwe ‘Post Manual Tracking’ functie is het mogelijk een onderwerp dat onverwacht beweegt aan te raken en het intuïtief te volgen met de vinger om de kijkhoek te wijzigen. Tot slot is de functie ‘Post Close-up’ ideaal in situaties als er weinig wordt bewogen en er iets ongewenst in beeld verschijnt. De opname kan in 4K resolutie in de groothoekstand worden opgenomen waarna later eenvoudig het gewenste deel eruit kan worden gehaald.

Leica Camera AG Lens

De premium lens, die voldoet aan de strenge normen van Leica Camera AG voor resolutie en contrast, minimaliseert lichtvlekken (flare) en dubbelbeelden (ghosts), zodat altijd het beste beeld word opgenomen. De Leica Dicomar lens beschikt over een optische 24x zoom met een bereik van 25mm groothoek tot 600mm telezoom.

Beeldstabilisatie

De optische beeldstabilisatie van de HC-VXF1 reduceert nog meer ongewenste trillingen tijdens het filmen. Het Ball O.I.S. systeem beperkt de slijtage van het aandrijfsysteem en zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de correctie van kleine handtrillingen. Adaptive O.I.S. optimaliseert automatisch de effectiviteit van de O.I.S. door de mechanische stabilisatie aan te passen op basis van opnamepositie en omstandigheden en gebruikerskenmerken.

Cinema Like Effects

Nieuw bij deze modellen zijn de Cinema Like Effects. Met deze functie voeg je cinematografische effecten toe aan je films. Met één druk op de knop zijn effecten als Slowmotion Zoom, Dolly Zoom en Slow & Quick Video toe te voegen. Bekijk de onderstaande video om te zien hoe de functies werken.

Klik hier voor een voorbeeld filmpje

 

Beeldsensor                                      1/2,5-type BSI MOS-sensor

Effectieve Pixels                              4K: 8,29 megapixel [16:9], Full HD: 6.17 megapixels [16:9]

Lens                                                     Leica Dicomar-lens

F-waarde                                            f/1.8 (groothoek), f/4.0 (tele)

Optische zoom                                 24x

Digitale zoom                                   70x/1500x (de maximale waarde van de zoomvergroting is instelbaar in twee patronen)

Filtermaat                                           62mm

Brandpuntsafstand                        4,12 – 98,9 mm (optische zoom: 24x)

Beeldstabilisator                             5-Assige HYBRID O.I.S.+ met Active Mode, O.I.S. Lock, Level Shot Function (Sterke modus: alleen 2K), Ball O.I.S., aanpasbare O.I.S.

Opnameformaat                             [AVCHD] AVCHD Progressief, MP4

Geheugen                                          SD/SDHC/SDXC geheugenkaart

Microfoon                                          5,1-kan Surround, Zoom, Focus en Stereomicrofoon

Aansluitingen                                    HDMI (micro), Mini Jack, Hoofdtelefoon , USB 2.0

Wi-Fi                                                    Ja, IEEE 802.11b/g/n

Afmetingen                                       68 x 77 x 142 mm

Gewicht                                              428 gram