5 tips voor prachtige herfst foto’s

geplaatst in: Tips & Tricks | 0

De herfst is natuurlijk een van de mooiste tijden van het jaar om buiten te fotograferen. Veel landschappen veranderen in een mooie bruin/gouden kleur en het licht wordt ook weer zachter. Hoewel dit mooie plaatjes kan opleveren is fotograferen tijdens de herfst niet altijd even makkelijk. Daarom hebben wij 5 tips om te fotograferen tijdens de herfst.

 1. Gebruik een polarisatie filter
  Wat is een polarisatie filter en wat doet het? Een polarisatie filter is een filter dat we voor op de lens draaien om de kleurintensiteit te verhogen en om schitteringen en reflecties te reduceren. Dit kunnen we natuurlijk goed gebruiken bij herfst fotografie omdat de herfst van zichzelf al prachtige kleuren voortbrengt en die kunnen we dan weer iets aanzetten met het filter om tot een prachtig resultaat te komen!
 2. Gebruik een statief
  Een statief is een must have als je in de herfst het bos in gaat om mooie foto’s te maken. Het is in het bos vaak wat donkerder wat onze sluitertijd niet te goede komt. Om toch veel licht door de lens te laten komen en bewegingsvrije beelden te maken is het handig om de camera op een statief te zetten en eventueel nog een afstandsbediening te gebruiken om de camera helemaal niet aan te hoeven raken.
 3. Ga vroeg op pad
  Iedereen kent ze wel, die prachtige plaatjes met dauw en een opgaande zon. Maar om dat zelf te kunnen maken moeten we wel vroeg op pad. Bijkomend voordeel is dat het ’s ochtends vroeg is dat het buiten nog rustig is en je geen last hebt van mensen in je foto.
 4. Ga op zoek naar de details
  Het is prachtig om een overzichtsfoto te maken van alles wat je ziet. Maar het is ook zo mooi om op zoek te gaan naar die prachtige paddenstoelen of die kleurrijke bladeren die op de grond staan en liggen. Kijk daarom verder dan wat je o het eerste oog ziet en wees creatief, zo kom je tot prachtige resultaten!
 5. Zet de witbalans op ‘bewolkt’
  Het is prachtig, al die kleuren die de herfst bied. Maar nog mooier zijn ze soms als ze iets worden aangezet en daar kan je camera je bij helpen. zet de witbalans van je camera op bewolkt. Wat er dan gebeurt is dat de gele en rode kleuren beter uit gaan komen. Als je dit doet, fotografeer dan niet de lucht want die kan wat geel worden.